Guida Sellarès i Buscart

Foto: Marina Culubret
Guida Sellarès és una artista singular un xic tastaolletes. Nascuda el 1979 a la plana de Vic, toca l'acordió diatònic 21 botons 8 baixos castagnari studio, l'instrument que ha triat per tocar tot dansant un autèntic ball folk català.

Començà la seva carrera sota el mestratge de Carles Belda i després de molts altres acordionistes catalans dels quals en recull les composicions que edita dins l'obra La Mare dels ous. Més endavant, és Benjamin Macke qui l'inspira a continuar explorant l'instrument i les seves possibilitats. Actualment busca l'aire de la sardana i el contrapàs dins l'acordió de la mà del flabiolaire Carles Mas.

D'altra banda, ha participat a molts grups com Llimoneta, Arbre de Cabra, Afterauers, La Lloca, Jaume Barri... i amb tot de músics que s'ha trobat al llarg del camí, enregistra el 2014 el seu primer disc Per Amor a l'art temptada a iniciar el camí dels discos pel mestre Joan Figueres. També acompanya glosadors o fa concerts de sobretaula a l'estil tavernari.
A part de la seva vida artística, ensenya des del 2005 a l'escola pública. Actualment en una escola d'infantil i primària on cada alumne es desenvolupa tenint en compte les seves necessitats i ajudat dels seus propis interessos. Ella acompanya els infants a través de l'experimentació artística amb la creativitat com a porta d'entrada al món apassionant de la música.

La feina de Guida Sellarès prop dels infants li brinda la ocasió de composar. Ha composat nombroses cançons que viatgen pel país a través de llibres de text de diverses editorials o de les Corals Infantils.
Al 2007 composa per encàrrec la cantata Al ball, sense un badall per a cor d'infants, grup de música tradicional i narrador a partir dels poemes de Miquel Desclot. La instrumentació és feta conjuntament amb Pau Jorquera. La cantata és interpretada per tot el país any rere any.

A finals del 2017 presenta el projecte artístic de mi a sol. Dins una capseta plena d'il·lustracions i sorpreses gràfiques de Lali Sellarès, hi trobem una meravella de disc amb una selecció de les seves cançons per infants.

A finals del 2020 presenta l'últim treball artístic Radical Lliure que conté la part gràfica amb il·lustracions de la Marta Ponce i la part audible amb la selecció de melodies pròpies i d'altri que usa per fer ballar les places del país amb la col·laboració dels elements Coloma Bertran, Adrià Bonjoch i Pep Coca. 

 
Per acabar, Guida és part activa al rovell de l'ou de l'associació l'Oca Rosa que organitza esdeveniments al voltant del ball folk i tradicional i impulsora de FEMUDATRACA.