Guida Sellarès i Buscart

Fotografia: Marina Culubret
Guida Sellarès és una artista singular un xic tastaolletes. Nascuda el 1979 a la plana de Vic, toca l'acordió diatònic 21 botons 8 baixos castagnari studio, l'instrument que ha triat per tocar tot dansant un autèntic ball folk català.

Començà la seva carrera sota el mestratge de Carles Belda i després de molts altres acordionistes catalans dels quals en recull les composicions que edita dins l'obra La Mare dels ous. Més endavant, és Benjamin Macke qui l'inspira a continuar explorant l'instrument i les seves possibilitats. 

D'altra banda, ha participat a molts grups com Llimoneta, Arbre de Cabra, Afterauers, La Lloca... i amb tot de músics que s'ha trobat al llarg del camí, enregistra el 2014 el seu primer disc Per Amor a l'art. També acompanya glosadors o fa concerts de sobretaula a l'estil tavernari.
A part de la seva vida artística, ensenya des del 2007 a l'escola pública El Roure Gros. És una escola d'infantil i primària on cada alumne desenvolupa els seus projectes personals a partir dels seus propis interessos i necessitats. Ella acompanya els infants a través de l'experimentació artística amb la creativitat com a porta d'entrada al món apassionant de la música.

La feina de Guida Sellarès prop dels infants li brinda la ocasió de composar. Ha composat nombroses cançons que viatgen pel país a través de llibres de text de diverses editorials o de les Corals Infantils.
Al 2007 composa per encàrrec la cantata Al ball, sense un badall per a cor d'infants, grup de música tradicional i narrador a partir dels poemes de Miquel Desclot. La cantata és interpretada per tot el país any rere any.

A finals del 2017 presenta el projecte artístic de mi a sol. Dins una capseta plena d'il·lustracions i sorpreses gràfiques de Lali Sellarès, hi trobem una meravella de disc amb una selecció de les seves cançons per infants.

Actualment acaba de presentar l'últim treball artístic Radical Lliure que conté la part gràfica amb il·lustracions de la Marta Ponce i la part audible amb la selecció de melodies pròpies i d'altri que usa per fer ballar les places del país amb la col·laboració dels elements Coloma Bertran, Adrià Bonjoch i Pep Coca.

Per acabar, Guida és part activa al rovell de l'ou de l'associació l'Oca Rosa que organitza esdeveniments al voltant del ball folk i tradicional.